Kenya: Cel puţin 68 de morţi şi peste 300 de răniţi în atentatul de la Nairobi. Rude apropiate ale preşedintelui au pierit în atac

Data publicării:
kenya

Situaţia rămâne tensionată în capitala Kenyei, Nairobi, în urma atacului terorist comis sâmbătă la Westgate, un important centru comercial. În jur de 30 oameni sunt încă ţinuţi ostatici de către terorişti, potrivit CNN. Mai multe zeci de persoane au murit şi alte 300 au fost rănite. Printre victime se numără şi doi francezi şi doi canadieni, dintre care un reprezentant oficial al Canadei. Teroriştii fac parte dintr-o grupare din Somalia, afiliată Al Qaida. Într-o postare pe Twitter, aceştia au anunţat că atacul reprezintă un răspuns la prezenţa soldaţilor kenyeni în sudul Somaliei.

Actualizare 14.17. Armata kenyană a luat din nou cu asalt centrul comercial din Nairobi. Aproximativ 15 oameni sunt ţinuţi în continuare ostatici, iar islamiştii ameninţă că-i vor executa. De la primele ore ale dimineţii, în zonă s-au auzit schimburi de focuri şi mai multe explozii.

Actualizare 22.42. Numărul celor decedați în urma acestui atac armat a crescut la 68, relatează presa internațională.

Atacul de sâmbătă a fost fulgerător: în doar câteva secunde, centrul comercial din Nairobi s-a transformat într-un teatru de război. Teroriştii au intrat în clădire, au început să tragă focuri de armă şi să arunce grenade. Cei care au reuşit să iasă teferi din clădire au fost preluaţi de forţele de securitate care, la scurt timp după atac, au intrat în centrul comercial.

Există martori care susţin că cel puţin unul dintre terorişti a reuşit să scape, după ce şi-ar fi schimbat hainele. „Când am fost salvaţi, a ieşit din clădire ascunzându-se în grupul nostru”, spune unul din martori.

Mai multe rude ale preşedintelui Kenyei şi-au pierdut viaţa în atac. Şeful de stat Uhuru Kenyatta a promis, într-o conferinţă de presă, că ucigaşii vor fi pedepsiţi cu orice preţ: „Să fie foarte clar: îi vom vâna pe făptaşii acestei crime oriunde vor fugi. Îi vom prinde şi îi vom pedepsi pentru această oribilă crimă.

La câteva ore de la declanşarea atacului, multe dintre centrele comerciale din Kenya au fost închise, ca măsură de precauţie.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri