Kim Jong Un, desemnat de cititorii revistei Time personalitatea anului 2012

Data publicării:
14122012 20kim 20jong 20un-38694

În ziua în care Kim Jong Un a fost desemnat de 4,6 milioane de cititori ai revistei Time personalitatea anului 2012, în semn de recunoaştere a meritelor liderului nord coreean, la Phenian a avut loc o adunare populară.

Tot atunci, televiziuna de stat a prezentat imagini cu Kim Jong Un în timp ce urmărea, relaxat, lansarea satelitului dedicat fostului lider de la Phenian Kim Jong-Il.

„Am lansat cu succes satelitul Kwangmyongsong-3 într-o perioadă turbulentă, în timp ce dăm un semnal puternic pentru victorie, în primul an al noilor 100 de ani din era Juche, sub conducerea iubitului conducător Kim Jong-Un”, a spusKim Ki-Nam, mebru al Biroului Politic.

Coreea de Sud este pregătită pentru orice scenariu și urmărește atent acțiunile vecinilor din nord. Marina sud-coreeană a recuperat din mare un fragment al rachetei care a transportat în spațiu satelitul nord-coreean.

„Coreea de Nord nu a lăsat niciodată până acum resturi lângă peninsula coreeană. Acum, resturile adunate sunt materiale de studiu foarte importante pentru a afla capacităţile rachetei”, a declaratKim Min-Seok, oficial sud-coreean.

Analiştii politici se aşteaptă ca regimul de la Phenian să efectueze şi al treilea test nuclear. În 2009, Phenianul a detonat a doua sa bombă atomică la scurt timp de la testarea unei rachete intercontinentale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri