Kim Jong-un, îngrozit de o posibilă tentativă de asasinat. Ce măsuri de siguranță își ia liderul nord-coreean

Data publicării:
kim jong un
Foto: KCNA

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un este "extrem de agitat" și se teme de comploturile de asasinat, relatează agenția de presă Sud Coreeană.

kim jong un
Foto: KCNA

Kim Jong-un se teme că va fi ținta unui atac armat, în călătoriile pe care le face în țară, dar este îngrijorat și în privința unui atac aerian, au dezvăluit serviciile de inteligență din Coreea de Sud.

"Kim are mania de a colecta informații despre "operațiunile de decapitare", prin intermediul serviciilor sale de inteligență", spune un oficial sud-coreean.

Din acest motiv, liderul regimului de la Phenian preferă să călătorească dimineața înainte de răsărit și să schimbe mai multe mașini. Starea de alertă în care se află Kim Jong-un s-a intensficat după ce au apărut mai multe informații despre o presupusă "unitate de lichidare" a sa pregătită de SUA și Coreea de Sud.

În luna mai, guvernul de la Phenian a susținut că CIA a pregătit un complot pentru a-l asasina pe Kim Jong-un, prin intermediul unor cetățeni nord-coreeni corupți, care urmau să îl atace pe acesta cu o substanță chimică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri