Kim Jong Un schimbă regulile în timpul jocului și pune condiții. Nu vrea summit dacă SUA insistă asupra unei „denuclearizări” unilaterale

Data publicării:
colaj

Coreea de Nord afirmă că ar putea să reexamineze organizarea unui summit cu Statele Unite, dacă Washingtonul continuă să insiste unilateral ca Phenianul să renunţe la programul nuclear, scria miercuri presa de stat nord-coreeană, relatează Reuters, citat de news.ro.

Soarta summitului dintre liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump şi a relaţiilor bilaterale nord-coreeano-americane „ar fi clară”, dacă Washingtonul ar vorbi despre o „denuclearizare” a Coreei de Nord după modelul libian, a declarat adjunctul ministrului nord-coreean de Externe Kim Kye Gwan, citat de KCNA.

Preşedintele american Donald Trump va rămâne un „preşedinte ratat”, dacă îşi va urma predecesorii, mai apreciază KCNA.

Declarațiile vin după ce, marți, Coreea de Nord a anunțat că renunţă la reuniunea la nivel înalt cu Guvernul sud-coreean propusă pentru miercuri şi a avertizat cu privire la organizarea summitului dintre preşedintele SUA Donald Trump şi Kim Jong-un, din cauza nemulţumirii legate de desfăşurarea unui exerciţiu militar de amploare de către Statele Unite şi Coreea de Sud.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri