Galerie Foto Kim Jong-un, singurul nord-coreean fără mască. Ce au pățit oficialii care se ocupă de construcția unui spital, după ultima sa vizită

Data publicării:
Kim Jong Un da indicatii, generalii iau notite pe carnet
Kim Jong Un Foto: KCNA

Liderul nord-corean Kim Jong-un a mers zilele trecute în vizită pe șantierului spitalului din Phenian a cărui construcția a fost comandată de acesta pentru a sărbători 75 de ani de la fondarea Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord. Acesta a numit construcția spitalului „o prioritate” pentru îmbunătățirea sănătății publice. Construcția spitalului ar putea avea legătură și cu pandemia de coronavirus, deși, oficial, liderul de la Phenian susține că țara sa nu a fost afectată de pandemie. În imaginile publicate de agenția de presă nord-coreeană se vede cum Kim Jong-un discută cu oficiali care poartă mască de protecție.

Conform informațiilor furnizate de agenția de presă, după ultima sa vizită, Kim i-a concediat pe toți oficialii care se ocupă de construcția spitalului pentru că nu au alocat un buget adecvat și pentru că au apelat la populație pentru a face rost de echipamente și materiale.

Acesta s-a arătat deranjat că proiectul său ambițios a fost realizat „în mod nepăsător” și fără un buget adecvat și a ordonat înlocuirea tuturor oficialilor responsabili, scrie Time.com.

Kim i-a acuzat pe managerii de proiect că „s-au abătut grav” de la politica partidului de guvernământ cu privire la furnizarea de materiale și echipamente prin „împovărarea oamenilor prin încurajarea tuturor tipurilor de asistență”, după ce, aparent, ar fi apărut plângeri în rândul persoanelor care au fost mobilizate pentru construcția spitalului.

La anunțarea planurilor de construire a spitalului, în martie, Kim a recunoscut că țara sa nu are facilități medicale moderne și a solicitat îmbunătățiri urgente în sistemul de îngrijire a sănătății țării, un moment rar de sinceritate al regimului de la Phenian.

Cu toate acestea, țara nu a legat direct proiectul spitalului de pandemia de coronavirus și a susținut constant că nimeni pe teritoriul său nu a fost bolnav de COVID-19, afirmație despre care se îndoiesc mulți experți străini.

Chiar dacă nu a raportat niciun caz de coronavirus, Coreea de Nord a luat măsuri de prevenire, inclusiv interzicerea adunărilor, ordinul de a purta măști și carantine obligatorii pentru lucrătorii de frontieră.

Foto: KCNA
Foto: KCNA

Redactor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri