Klaus Iohannis, de la "1.700 şi ceva de refugiaţi, niciunul în plus" la "România va primi 2.400 de persoane. Numărul nu este mare"

Data publicării:
Klaus Iohannis declaratii presidency-1.ro septembrie 2015 2

Klaus Iohannis, în 7 septembrie: „Deci: 1700 şi ceva. Atâţia refugiaţi vor veni maxim în România, pentru că atâtea locuri sunt disponibile. Mai mult, nu”

Reporter: „Cât de serios şi credibil vi se pare un stat membru NATO şi UE când spune că nu poate integra decât 1.785 de refugiaţi?

Klaus Iohannis: „Mi se pare foarte serios şi sincer. Puteam spune că primim şi 10.000, doar că nu putem să-i gestionăm”.

Klaus Iohannis, astăzi: „Decizia JAI pentru relocarea a 120.000 de refugiaţi a fost adoptată. România ar urma să primească 2.400 de persoane. Se adaugă la persoanele care ar trebui să vină în România în urma participării noastre voluntare anunţate în cursul verii. Problema poate fi gestionată uşor în România şi cred că este bine să ne arătăm solidaritatea. Poziţia noastră rămâne una de participare voluntară. Nu cred că aceste cote reprezintă o soluţie. Numărul de refugiaţi pe care ar urma să îi primească România nu este mare şi nu trebuie să îi primim în România în următoarele săptămâni. Este vorba de un an - doi în care îi vom primi”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri