Klaus Iohannis: Problema este integrarea imigranților. „Nu îi primim în regim hotelier”

Data publicării:
refugiati imigranti GettyImages-1-1.9.2015

„Spaţiul Schengen este nefuncţional în momentul de faţă. Nu mi se pare normal ca o ţară din UE să fie obligată la ceva ce nu poate să facă. Să se ia o decizie, nu contează în care formă, care redeschide falia între est şi vest, mi s-ar părea un lucru greșit”, a spus președintele într-o conferință de presă.

„România este solidară şi cu celelalte ţări şi cu imigranţii. Noi am făcut o ofertă chiar foarte generoasă despre relocarea acelor imigranţi despre care s-a vorbit în iunie. România nu este o ţară xenofobă, nici autistă, nici separatistă. Noi dorim să contribuim la rezolvarea acestei chestiuni. Cum vom face acest lucru rămâne de stabilit”, a arătat Klaus Iohannis.

El a explicat că nu se pune în primul rând problema cazării refugiaților, ci problema integrării lor.

„Noi dacă primim imigranţi nu îi primim în regim hotelier, să stea peste iarnă. Aceşti oameni trebuie şcolarizaţi, trebuie să înveţe limba română. Trebuie să meargă într-o localitate, să fie acceptați, să-și găsească o locuință pe banii lor, nu pe banii statului, să-și găsească un loc de muncă. Aici mai avem multe de învățat”, a mai spus președintele.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri