Kremlin: Trump și Putin vor avea o scurtă discuție informală pe 11 noiembrie. Tema dezbaterii

Data publicării:
trump putin - kremlin.ru

Preşedinţii rus şi american, Vladimir Putin şi Donald Trump, vor discuta "pentru scurt timp" şi de manieră informală în marja comemorărilor sfârşitului Primului Război Mondial de la Paris, la 11 noiembrie, a anunţat miercuri un consilier al Kremlinului, relatează Agerpres, care citează AFP.



"S-a convenit ca liderii rus şi american să se întreţină pentru scurt timp la Paris. Vorbim despre un contact informal după care se va confirma că o întâlnire mai amplă va avea loc la Buenos Aires" în cadrul summitului G20, a declarat Iuri Uşakov, citat de agenţia de presă rusă Ria Novosti.

Potrivit lui Uşakov, această scurtă întrevedere ar urma să aibă loc cu prilejul dejunului de lucru organizat la Palatul Elysée.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a precizat marţi că organizarea unei întrevederi bilaterale între cei doi lideri la Paris ar fi fost "dificilă" din cauza "programului încărcat al comemorărilor şi al ceremoniilor".

"Putin şi Trump se vor întâlni totuşi în marja comemorărilor şi se vor pune de acord asupra datei la care se vor putea întâlni şi discuta de manieră mai amplă", a declarat el.

La rândul său, Donald Trump a menţionat că "probabil nu" va avea o întâlnire cu omologul său rus la Paris, afirmând că nu este sigur că "va fi locul adecvat" pentru o astfel de întâlnire.

Potrivit Kremlinului, o întâlnire "lungă" între cei doi preşedinţi este în schimb deja prevăzută în marja summitului G20 de la Buenos Aires, care va avea loc pe 30 noiembrie şi 1 decembrie.

"O astfel de întâlnire la Buenos Aires este deja în pregătire. Ne punem de acord cu americanii asupra datei şi orei şi va trebui, evident, să ne înţelegem asupra chestiunilor care vor fi abordate", a spus Uşakov miercuri.

Donald Trump şi Vladimir Putin s-au întâlnit pentru primul lor summit bilateral la Helsinki, în luna iulie. La finalul său, preşedintele american a fost criticat în ţara sa pentru că s-a arătat foarte conciliant cu omologul său rus.

Prima lor întâlnire a avut loc în iulie 2017 în marja summitului G20 de la Hamburg, în Germania.

Peste 60 de şefi de stat şi de guvern sunt aşteptaţi la Paris pe 11 noiembrie pentru a participa la comemorările Primului Război Mondial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri