Kremlinul îl acuză pe preşedintele american Barack Obama: „Am spus că nu sunt trupe ruseşti pe teritoriul Ucrainei”

Data publicării:
obama captura-1

 

Aflat în Estonia, Obama a declarat că Statele Unite nu au nicio îndoială că trupele ruseşti sunt implicate în luptele din estul Ucrainei. "Forţele ruseşti care au intrat acum în Ucraina nu sunt în misiune umanitară sau de menţinere a păcii. Sunt forţe de luptă ruseşti cu arme ruseşti în tancuri ruseşti. (...) Acum, acestea sunt faptele. Sunt demonstrabile. Nu este loc de discuţii", a declarat Obama într-o conferinţă de presă la Tallinn, scrie Mediafax.

Totuşi, această declaraţie intră în conflict cu recentele afirmaţii ale Departamentului de Stat american, susţine Peskov. "Am spus în repetate rânduri că nu sunt trupe ruseşti pe teritoriul Ucrainei. În timp ce Obama susţine că nu există nicio îndoială, oficiali ai Departamentuui de Stat spun, în acelaşi timp, că Statele Unite nu au dovezi cu privire la prezenţa militară rusă în Ucraina. Această situaţie subliniază reticenţa lor în a folosi faptele", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov.

"Este o obsesie să i se atribuie Rusiei un rol negativ în evoluţia situaţiei din Ucraina, iar noi obiectăm puternic faţă de acest lucru", a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri