La New York s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din ultimii 118 ani

Data publicării:
new york

Newyork-ezii vor ţine minte ziua de 7 ianuarie 2014 pentru cât de frig a fost: minus 15,5 grade Celsius. Nu a mai fost atât de ger în metropola americană de mai bine de un secol.

Într-o singură zi, serviciile de urgenţă din New York au primit peste 200.000 de apeluri. În Michigan a fost atât de frig, încât şi Iadul a îngheţat. Este jocul de cuvinte preferat zilele acestea de locuitorii din orăşelul Hell, „Iad” în traducere în limba română, unde termometrele au coborât până la minus 20 de grade Celsius. Şi nu doar gerul le-a dat bătaie de cap oamenilor, ci şi nămeţii de jumătate de metru.

La Chicago, senzația de frig a fost intensificatã de viscol. Cele 15 grade cu minus, arătate de termometre, au fost resimțite ca la minus 30 de grade. Pe o așa vreme, nici măcar ursul polar de la grădina zoologică nu a fost lăsat să stea afară. Spre deosebire de frații săi de la Polul Nord, ursul Anana nu are un strat de grăsime suficient de gros pentru a supraviețui unor astfel de temperaturi.

Gerul a paralizat transporturile aeriene pe multe aeroporturi din centrul și nord-estul Statelor Unite. 18.000 de zboruri au fost anulate în ultimele zile. Cum vremea rea a amorțit activitatea în zeci de orașe, pagubele estimate până acum se ridică la cinci miliarde de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri