La un pas de tragedie. Cum au ajuns elevii români în Sri Lanka, țara răvășită de atentate

Data publicării:
directoare rotundu

Un schimb de experienţă între Colegiul Costache Negruzzi din Iaşi şi o şcoală din Sri Lanka i-a dus pe opt copii români și profesorul lor aproape de o tragedie. Elevii se aflau în Colombo, la cea de-a doua excursie de acest gen.

Schimbul de experiență ar fi trebuit să dureze zece zile, iar elevii urmau să se întoarcă vineri. După atentatele în care şi-au pierdut viaţa sute de oameni şi alte sute sunt răniţi, autorităţile încearcă să-i aducă în ţară cât mai repede.

Elvira Rotundu, directoarea Colegiului C. Negruzzi din Iași: Copiii sunt în siguranță și în această dimineață am discutat cu doamna profesoară, ieri dimineață am vorbit cu ambasadorul. Se bucură de tot suportul și din partea autorităților și a școlii partenere. Se aflau la 400 de kilometri distanță de Colombo, într-o excursie cu copiii din școala parteneră.

Sunt acum în siguranță, se bucură de sprijinul autorităților locale al școlii partenere și suntem în legătură cu ei și părinții. Ne dorim să ajungă cât mai repede în țară în siguranță, în cel mai scurt timp posibil.

Opt atentate teroriste au avut loc în duminica Paștelui catolic în capitala srilankeză, la trei biserici catolice, trei hoteluri frecventate de cetăţeni străini şi două locuri publice (dintre care unul la Grădina Zoologică).

În afara grupului de elevi, MAE a acordat asistență consulară pentru două familii de români, aflate în vacanță în Sri Lanka.

Românii afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Colombo: 0094 11 2676520, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă, sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: 0094 777 88 2539.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri