Lansarea „The Interview”, un succes. Scandalul din jurul filmului i-a făcut curioși pe americani

Data publicării:
noroc

Cinematografele care au decis să înfrunte riscul unui atac nord-coreean și să difuzeze filmul The Interview au avut de câștigat: sălile au fost pline până la refuz. Mulți spectatori au spus că au venit doar din curiozitate, dar și pentru a apăra libertatea de exprimare.

„Este unul dintre cele mai dezbătute filme pe internet și chiar am vrut să văd despre ce e toată tevatura”, a spus unul dintre spectatori.

„Îmi dau seama de ce unii au spus că este foarte insultător, dar este doar comedie, așa că mi-a plăcut”, a adăugat un altul.

Sony Pictures a distribuit filmul și pe internet, dar doar în Statele Unite. Până acum, Coreea de Nord nu a avut nici o reacție la decizia companiei americane de a lansa filmul, dar în schimb, critici au venit de la Moscova.

„În principiu, ideea acestui film a fost atât de agresivă și scandaloasă încât reacția Coreei de Nord și a altora este de înțeles”, a spus Alexander Lukașevici, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

The Interview prezintă povestea a doi jurnaliști care au fost angajați să-l asasineze pe liderul nord-coreean Kim Jong-un. Regimul de la Phenian a considerat filmul un act de război. Pentru a opri lansarea producţiei, hackerii nord-coreeni au spart serverele Sony.

Iniţial, compania americană a decis să anuleze lansarea, deoarece marile lanţuri de cinematografe şi-au retras sprijinul. Dar tot scandalul a atras atenţia a mulţi oameni, de pe toată planeta. Drept dovadă, The Interview a devenit rapid unul dintre cele mai piratate filme de pe internet.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri