Sari la conținut
News Alert

Lecție de generozitate: Un cerşetor care a primit 100 de dolari a luat mâncare pentru alţi sărmani

Pe străzile din Florida sunt instalate panouri care avertizează oamenii să nu dea bani cerşetorilor pentru că îi cheltuiesc pe alcool şi droguri.

Un blogger a vrut să vadă cu ochii lui ce se întâmplă dacă este generos cu om fără adăpost. L-a ales la întâmplare şi i-a dat o sumă mare de bani. Fără ca cerşetorul să ştie, scena a fost filmată de un prieten al tânărului.

Cei doi s-au despărţit. Tânărul a continuat să-l urmărească pe cerşetor. Ce a urmat, a contrazis total avertismentele autorităţilor.

Bărbatul fără adăpost a mers într-un magazin de unde a ieşit cu sacoşa plină. Apoi s-a îndreptat spre un parc unde a împărţit toate alimentele cumpărate altor oameni aflaţi în aceeaşi situaţie ca şi el.

Cerşetorul i-a povestit bloggerului şi cum a ajuns pe străzi. Omul renunţase la slujbă pentru a avea grijă de părinţii bolnavi, iar după ce aceştia au murit şi-a pierdut casa. Bloggerul a făcut publică povestea şi aşa a reuşit să strângă, din donaţii, 85 de mii de dolari. Bani suficienţi pentru a cumpăra o locuinţă celui care rămăsese fără un acoperiş deasupra capului.

Pe aceeași temă