Lecție de umilință din partea Papei Francisc

Data publicării:
papa-5

În faţa a 50.000 de credincioşi veniţi din lumea întreagă, Papa Francisc s-a apropiat de bărbatul desfigurat de boală, l-a mângâiat pe creştet şi l-a sărutat. Imaginile cu Suveranul Pontif au făcut înconjurul lumii, iar presa italiană l-a comparat pe Papă cu Francisc din Assisi, sfântul săracilor, care nu s-a sfiit să sărute rănile unui lepros. Bărbatul în vârstă de 45 de ani, sărutat de Papa Francisc, suferă de neurofibromatoză, o boală genetică cruntă în care apar tumori cutanate de-a lungul nervilor periferici.

Nu este primul gest de umilinţă pe care-l face Suveranul Pontif. La sfârşitul lunii octombrie Papa Francisc a cedat rugăminţilor unui băieţel care a scăpat vigilenţei gărzilor şi s-a urcat pe scena pe care capul Bisericii Catolice ţinea o predică.

Băiatul, un orfan din Columbia, nu a vrut să se îndepărteze de Suveranul Pontif nici măcar atunci când agenţii de securitate i-au dat bomboane ca sa-l convinga sa plece. Băiețelul nici nu a vrut să audă așa ceva și s-a agățat de hainele Papei. În tot acest timp, Suveranul Pontif și-a continuat netulburat discursul. Băiețelul a rămas pe scenă pe toată durata predicii, ba chiar la un moment dat s-a așezat pe scaunul papal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri