Legea controversată care i-ar permite unui criminal să fie liber, plătind doar o cauţiune

Data publicării:
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Foto: GettyImages

Un bărbat din SUA, acuzat că l-a ucis pe tânăr din Brooklyn, ar putea scăpa de închisoare din cauza unei legi controversate, scrie MEDIAFAX.

Jose Zambrano Rodriguez, de 26 de ani, a murit în urma unei altercaţii după ce a refuzat să-i ofere unui bărbat o ţigară. Incidentul a avut loc în noiembrie, în faţa unui bar din Brooklyn, iar familia victimei e nemulţumită de lacunele legale, care îi permit agresorului să rămână în libertate.

Cum s-a petrecut tragedia

Jose a fost lovit cu pumnul în cap, în faţa unui bar din Brooklyn, cu doar câteva zile înainte de Ziua Recunoştinţei, pentru că ar fi refuzat să îi ofere unui bărbat o ţigară. Patru zile mai târziu, a murit la spital din cauza rănilor.

Atacatorul, Joshua Hernandez, cunoscut ca membru al bandei Latin Kings, şi-a lovit victima în zona craniană, dar cu toate acestea nu va plăti pentru fapta sa după gratii. Bărbatul de 25 de ani a plătit o cauţiune de 20.000 de dolari.

Familia victimei este nemulţumită de decizie şi luptă pentru dreptate în cazul fiului lor. „Cel mai tare mă tem că sistemul ar putea să îl închidă cel mult un an, din cauza legii din New York bazată pe lovitura unică”, a spus José Zambrano.

Experţii au transmis că, în conformitate cu prevederile legale, pedeapsa e stabilită în funcţie de gravitatea faptei, dar mai ales în funcţie de intenţia atacatorului de a ucide.

„Doar pentru că s-a ajuns la consecinţe tragice, nu înseamnă că persoana acuzată a vrut să se întâmple aşa”, a comunicat avocatul apărării, Jeremy Saland. Oficialii parchetului local şi avocaţii lui Hernandez au refuzat să dea declaraţii despre caz.

Ce este „legea loviturii unice”?

Aceasta prevede pedepse mai mici, diferite în funcţie de stat, în cazul infracţiunilor în care victima este lovită mortal o singură dată, de obicei atunci când atenţia îi este distrasă şi pe baza consumului de alcool sau droguri. A fost introdusă pentru a reduce violenţa în urma consumului de alcool.

Editor: I. I.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri