Liderii Frăției Musulmane sunt aduși în fața justiției. Ei riscă pedeapsa cu moartea

Data publicării:
LUPTE EGIPT 5485440-AFP Mediafax Foto-MAHMOUD kHALED-12

Astăzi începe la Cairo procesul liderilor Frăției Musulmane: Mohamed Badie, șeful organizației, și cei doi adjuncți ai săi, Khairat al-Shater şi Rashad al-Bayoumi. Ei sunt acuzaţi de instigare la crimă în timpul demonstraţiilor din iunie anul acesta şi sunt pasibili de pedeapsa capitală. Alţi trei lideri ai Frăţiei sunt de asemenea suspectați de incitare la crimă, iar 29 de membri sunt acuzaţi de participare la acte de violenţă.

Datele acuzatorilor spun că Badie și locotenenții săi s-ar fi întâlnit în secret cu 4 zile înaintea începerii demonstraţiilor şi s-ar fi înţeles să angajeze agenţi armaţi, care să protejeze sediul Frăţiei Musulmane. Intenția lor era să ucidă toţi protestatarii care s-ar fi adunat acolo, indiferent de numărul victimelor.

În cursul demonstraţiilor, sediul Frăţiei Musulmane a fost devastat şi incendiat. Incidente de atunci s-au soldat cu 9 morţi şi 91 de răniţi. După arestarea preşedintelui Mohamed Morsi, peste o mie de persoane, printre care 100 de soldaţi şi poliţişti, au murit în cele mai sângeroase demonstraţii din ultimii 60 de ani în Egipt.

Unul dintre avocaţii celor trei lideri, Mohamed Gharib, consideră că autorităţile egiptene urmăresc eliminarea opozanților politici din fața conducerii militare a Egiptului și nu judecarea liderilor Frăției Musulmane pe baza faptelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri