Liderul grupării Stat Islamic, ucis? Un convoi în care se afla a fost bombardat în Irak

Data publicării:
baghdadi seful is - wikipedia

Nu este pentru prima dată când există speculaţii în ceea ce priveşte starea de sănătate a celui poreclit „Șeicul invizibil”. În primăvară, au apărut informaţii conform cărora al-Baghdadi ar fi fost rănit în urma unui raid al coaliţiei internationale.

De altfel, precaută, armata irakiană a dat un comunicat în care confirmă că forțele sale aeriene au lovit un convoi în care se afla Abu Bakr al-Baghdadi, dar spune că nu se știe nimic despre soarta liderului terorist. El a fost luat într-un vehicul, dar nu se știe dacă era mort sau rănit. „Starea sănătății sale este deocamdată necunoscută”, se spune în comunicat.

Potrivit sursei citate, convoiul lui Abu Bakr al-Baghdadi se îndrepta către Karabla unde urma să participe la o întâlnire cu alți comandanți ai grupării teroriste. Și locul de întâlnire a fost bombardat, ca urmare mulți dintre comandanți au fost uciși și răniți, susține armata irakiană.

Între timp, situaţia este tot mai tensionată în zonă. Aviaţia turcă a anunţat că a condus mai multe raiduri împotriva militanţilor PKK în nordul Irakului şi în sud-estul Turciei. Potrivit Ankarei, 14 militanţi ar fi murit în urma acestei ofensive.

Tensiuni sunt şi la graniţa care desparte Turcia de Siria. Potrivit oficialilor armatei turce, sisteme de rachete staționate în Siria au „interferat” cu trei avioane de luptă turce, care se numără printre cele 12 avioane F-16 care patrulează granița. De asemenea, aeronavele au fost hărțuite timp de 35 de secunde de două avioane rusești SU-22, SU-24, a informat Comandamentul General într-un comunicat de presă.

Weekendul trecut, Turcia a raportat două incursiuni ale unor avioane de luptă rusești în spațiul său aerian și a declarat că un avion de vânătoare MIG-29, precum și sisteme de rachete staționate în Siria au „interferat” cu patrulele sale aeriene. NATO a descris aceste evenimente ca fiind „extrem de periculoase” și „inacceptabile”.

Citiți și:

ISIS, istoria celei mai temute grupări teroriste

Comandanții armatelor morții

O ostatică americană, violată în mod repetat de liderul Statului Islamic

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri