Liderul grupului responsabil de atentatul terorist de la Benghazi a fost prins. Patru americani, inclusiv ambasadorul SUA au murit în atentatul din 2012

Data publicării:
benghazi

Trupele speciale americane l-au capturat pe liderul grupului terorist care a organizat atacul asupra ambasadei SUA din Benghazi, Libia, în urmă cu doi ani. Anunţul a fost făcut de un reprezentant al Pentagonului, care nu a dat detalii despre identitatea teroristului, dar a declarat că acesta a fost capturat în urmă cu două zile.

El se află acum în afara Libiei, a precizat oficialul american.

Preşedintele Barack Obama a avertizat cu această ocazie că orice atac terorist asupra cetăţenilor americani va avea acelaşi rezultat.

El (teroristul - n.red.) urmează să fie transferat în Statele Unite. Este important pentru noi să transmitem un mesaj lumii: atunci când americanii sunt atacaţi, indiferent de cât de mult va dura, îi vom găsi pe cei responsabili şi îi vom aduce în faţa legii. Indiferent de cât de mult va dura, vă vom găsi!

Patru membri ai corpului diplomatic american au murit pe data de 11 septembrie 2012, după ce un grup de bărbaţi înarmaţi cu lansatoare de rachete au atacat clădirea ambasadei. Printre victime s-a aflat şi ambasadorul Statelor Unite în Libia, Chris Stevens.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri