Liderul iranian, pe punctul de a fi ucis de un agent Secret Service

Data publicării:
liderul 20iranian 20mahmoud 20ahmadinejad 20afp-56042

În septembrie 2006, Ahmadinejad se afla la New York, la Adunarea generală a ONU. Când se pregătea să urce în mașină, i-a trecut pe la ureche un glonț. Ce s-a întâmplat? Un agent Secret Service, care îl escorta, ajusta o armă, iar aceasta s-a descărcat.

Acest incident a fost ținut secret până acum. Jurnalistul Marc Ambinder a publicat mărturia unui responsabil al Secret Service în cartea „Deep State: Inside the Government Secrecy Industry", relatează The Atlantic.

Iată cum este descris incidentul: „Într-o dimineață, în septembrie 2006, în timpul Adunării Generale a ONU, briefing-ul zilnic al lui George W. Bush pe securitate conținea un element care îți dădea fiori. Avea trei propoziții și i-a băgat în sperieți pe oficialii Casei Albe care l-au citit. Un agent al Secret Service, într-un aparent accident, a descărcat arma în timp ce președintele iranian Mahmoud Ahmadinejad se urca în mașină. CIar, un agent al Secret Service îi dăduse Iranului posibilitatea unei lovituri de imagine potențial devastatoare. Ahmadinejad în mod sigur urma să facă public incidentul, în fața ONU. Putea spune că SUA au încercat să îl asasineze. Un oficial își amintește: Când am citit, pur și simplu am închis ochii”.

„După ce arma s-a descărcat, toată lumea a înghețat. Iranienii s-au uitat la noi, noi ne-am uitat la iranieni. Agentul a început să își ceară scuze. Ahmadinejad și-a întors capul și a intrat în mașină. Asta a fost tot. Iranienii nu au spus nimic. Tăcerea lor a făcut ca Ahmadinejad să fie văzut de unii consilieri de la Casa Albă într-o altă lumină. Era o dovadă că Iranul acționa strategic, cu prudență”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri