Sari la conținut

Liderul unui cartel mexican, asasinat în timpul unei operații estetice de schimbare a fizionomiei

Un lider al unui cartel mexican a fost asasinat în timp ce se afla pe masa de operație pentru o intervenție chirurgicală estetică menită să-i schimbe fizionomia și ștergerea amprentelor, potrivit autoritățile din Puebla, un stat din centrul Mexicului, relatează AFP.

puebla mexic

FOTO: Shutterstock

Bărbați înarmați au descins luni după-amiaza în clinica unde Jesus ''El Kalimba'' Martin era operat, ucigându-l pe acesta și alte trei persoane, notează Agerpres.

Bărbatul „își făcea o operație estetică pentru a-și modifica trăsăturile feței și pentru a-și șterge amprentele'' ca să nu mai poată fi identificat, au explicat autoritățile judiciare într-un comunicat. „Personalul medical este de asemenea anchetat''.

Martin era căutat de autorități care îl bănuiau că este liderul unei bande de răufăcători care sparg conductele pentru a fura carburant. Activitate profitabilă, dar riscantă, furtul de combustibil a devenit în Mexic principala problemă în domeniul crimei organizate după traficul de droguri.

Ziua de luni a fost scăldată într-o adevărată baie de sânge în statul Puebla, unde 12 persoane au fost ucise, cel mai probabil în timpul unei reglări de conturi între bande rivale în inima cartelului condus de Jesus Martin.

Cinci persoane au fost asasinate în satul Tlaltenango, la o fermă unde autoritățile au găsit tuburi, valve și pompe cu ajutorul cărora sunt sparte conductele, precum și trei mașini furate.

Alte trei victime au fost trecători surprinși de focurile de armă, precizează anchetatorii.

Autoritățile bănuiesc că atacul a fost pus la cale de un alt lider al cartelului supranumit ''El Irving'', care avea același rang ca și Martin în interiorul organizației.

Puebla este cartierul general al furtului de combustibil din Mexic, o activitate în plină expansiune care a păgubit gigantul petrolier Pemex cu 2,4 miliarde de dolari în 2010, potrivit cifrelor furnizate de companie.

Pe aceeași temă