Lingoul de diamant, produs listat la bursă

Data publicării:
lingou diamant

Pentru prima dată în istorie, diamantele devin instrumente de tranzacţie pe Bursă şi vor rivaliza cu aurul. Inovatia a fost lansata la Singapore, una dintre cele mai mari pieţe mondiale de diamante.

Diamantele sunt depozitate în cutii de mărimea unei cărţi de credit, în care se află şi un cip care permite evaluarea imediată a valorii pietrelor, pe baza tranzacţiilor bursiere.

„Este pentru prima dată în istorie când un produs de investiţie este realizat din diamant, ca un produs fizic tangibil. Acest lingou de diamant poate fi citit în întregime prin intermediul aplicaţiei şi are un preţ care apare instantaneu, pentru că este listat unic pe o bursă reglementată în Singapore”, afirmă Alain Vanderborre, preşedinte Bursa din Singapore .

Iniţiatorii proiectului prin care diamantele devin instrumente de tranzacţie vor ca acestea să devină o alternativă sigură la aur şi bani. Obiectivul acestei acţiuni este ca amatorii de diamante să ştie care este preţul real al acestora.

„Acest produs va fi distribuit în principal de către băncile particulare, pentru început. Am analizat piaţa. Preţul de intrare pentru lingoul de diamant este de aproape 100.000 de dolari. Astfel, vom emite lingouri de diamant cu denominaţii diferite, vom începe de la 100.000 de dolari şi vom urca un pic, şi vom coborî când piaţa va fi gata”, afirmă Alain Vanderborre, preşedinte Bursa din Singapore.

Iar pentru ca jucătorii la bursă să fie siguri de autenticitatea lingourilor, acestea vor avea un marcaj din partea celui mai mare producător de diamante din lume.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri