Liste cu semnături strânse în Transnistria, confiscate de la Dmitri Rogozin

Data publicării:
rogozin in moscova crop

Potrivit postului de televiziune Publika TV, autorităţile din Republica Moldova au reţinut listele.

Într-o postare tot pe Twitter, vicepremierul rus a confirmat că serviciile speciale de la Chişinău au confiscat cutii cu semnături, prin care s-ar fi cerut nu independenţa, ci unirea cu Rusia.

Ministerul de Externe de la Chişinău a precizat că acţiunile lui Dmitri Rogozin sunt distructive, iar declaraţiile sale nu contribuie la avansarea procesului de reglementare a conflictului transnistrean.

Reacţia de la Chişinău faţă de ameninţările vicepremierului rus Dmitri Rogozin a fost destul de prudentă. Ministerul moldovean de Externe dă de înţeles, într-un comunicat postat pe site, că mesajele vicepremierului rus pe diverse platforme de socializare, nu reprezintă poziţia oficială a Moscovei. În opinia diplomaţilor moldoveni, Rusia a dovedit în repetate rânduri că respectă suveranitatea Moldovei şi ar dori o soluţionare a conflictului transnistrean. În finalul comunicatului, Chişinăul dă asigurări că doreşte un dialog pragmatic cu Rusia şi califică declaraţiile lui Rogozin drept „contraproductive”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri