“Lockdown”, desemnat cuvântul anului 2020. 6 din 10 cele mai utilizate au legătură cu pandemia de Covid-19

Data actualizării: Data publicării:
lockdown
Peste 250.000 de utilizări ale cuvântului "lockdown" în 2020 Foto: collinsdictionary.com

Dicţionarul Collins a anunţat că "lockdown" a fost desemnat cuvântul anului 2020, an în care toate marile Guverne ale lumii au încercat să controleze pandemia de coronavirus.  

Potrivit Collins, citat de Agerpres, cuvântul pe care îl defineşte drept "impunerea unor restricţii stricte privind călătoriile, interacţiunea socială şi accesul la spaţiile publice" a fost ales pentru că reprezintă o "experienţă unificatoare pentru miliarde de oameni din întreaga lume".

6 din 10 cuvinte selectate pe lista scurtă au fost asociate pandemiei

Printre acestea se numără "coronavirus", "autoizolare" şi "distanţare socială". Collins a precizat că a înregistrat peste 250.000 de utilizări ale cuvântului "lockdown" în 2020, prin comparaţie cu doar 4.000 în anul precedent.

Printre cuvintele incluse pe lista scurtă s-a numărat şi "TikToker", pe care Collins îl defineşte drept "o persoană care distribuie sau apare în mod regulat în înregistrări video pe TikTok", o aplicaţie de partajare video.

Cuvântul "BLM", prescurtarea "Black Lives Matter", a figurat, de asemenea, pe lista scurtă, notează DPA. Collins îl defineşte drept "o mişcare care face militează împotriva violenţei şi opresiunii rasiale". BLM a început sub forma unei mişcări online declanşate de uciderea adolescentului neînarmat afro-american Trayvon Martin, în 2012, în Statele Unite.

La nivel mondial au fost înregistrate peste 50,2 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi peste 1,2 milioane de decese asociate COVID-19, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri