Sari la conținut

Lovitură de teatru în cazul copiilor ucişi într-o casă din Australia

Poliţia din Cairnes, oraşul unde au fost comise cele opt crime, a anunţat că nu mai caută alt suspect după ce a arestat-o pe femeia găsită alături de trupurile copiilor.

„Mama, în vârstă de 37 de ani, a şapte dintre copiii implicaţi în acest incident a fost arestată pentru crimă şi se află în paza poliţiei la spitalul din Cairnes. La acest moment, ea este trează, este lucidă şi vorbeşte”, a declarat un reprezentant al poliției.

Anchetatorii încearcă acum să pună cap la cap toate informaţiile pentru a stabili ce a determinat-o pe femeia de 37 de ani să recurgă la un astfel de gest teribil, care a şocat întreaga Australie. Sunt audiaţi toţi oamenii care au intrat în contact cu ea. Vecinii spun că înainte de descoperierea crimelor au auzit-o pe femeie strigând şi cerându-şi iertare.

„Nu poţi şti unde era mintea ei, unde era inima. Avea nevoie de ajutor de la noi? Poate Protecţia Copilului încerca să-i ia copiii. Nu poţi şti cu adevărat ce s-a întâmplat”, spune o femeie.

„Nimic nu-i poate aduce înapoi pe cei opt copii. E inuman!”, arată o alta, ştergându-și lacrimile.

„Să iei viaţa a opt copii, nu este corect!”, adaugă o femeie, plângând.

„Nu pot să-mi dau seama ce s-a întâmplat în familia ei”, recunoaște o vecină.

Vecinii suspectei spun că acesta suferea de depresie şi că autorităţile urmau să-i ia copiii din îngrijire, însă oficialii australieni au refuzat să comenteze informaţiile. Copiii ucişi aveau vârste cuprinse între 18 luni şi 14 ani.