Lovitură pentru Samsung. Moștenitorul grupului sud-coreean a fost arestat

Data publicării:
Lee Jae-yong
Lee Jae-yong FOTO: Gulliver/GettyImages

Moștenitorul gigantului sud-coreean Samsung a fost arestat vineri, în cadrul unei anchete pentru corupție și trafic de influență care a dus la o procedură de destituire a președintei țării, Park Geun-Hye, transmite Agerpres, care preia o știre AFP.

Moştenitorul "imperiului" Samsung, condamnat din nou la închisoare
Lee Jae-yong FOTO: Gulliver/GettyImages

"S-a dovedit că este necesar să îl arestăm (pe Lee Jae-Yong) în lumina unor noi acuzații și a unor noi dovezi", a informat într-un comunicat un purtător de cuvânt al tribunalului.

Vicepreședinte al Samsung Electronics și fiul președintelui grupului, Lee Jae-Yong, în vârstă de 48 de ani, este acuzat că a oferit 43 de miliarde de woni (35 de milioane de euro) unei companii și mai multor fundații înființate de Choi Soon-sil, o veche prietenă a președintei Park Geun-hye, în schimbul unor favoruri politice. Mai exact, este vorba de obținerea aprobării guvernului pentru un proiect controversat de fuziune a două dintre filialele Samsung în 2015.

Lee Jae-Yong a fost încarcerat într-un centru rezervat detenției provizorii, după ce a apărut joi în fața unei instanțe din Seul, unde judecătorii au examinat cererea de arestare pe numele său.

El este adevăratul conducător al Samsung, după criza cardiacă suferită de tatăl său în 2014. Arestarea lui Lee Jae-Yong reprezintă o lovitură gravă dată Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, chipuri de memorie și televizoare cu ecran plat, deoarece poate afecta luarea unor decizii strategice cu privire la investiții și achiziții.

Scandal uriaş de corupţie. Președinta Coreei de Sud a fost suspendată

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri