"Lupii Nopţii", motocicliştii sprijiniţi de Vladimir Putin, au ajuns la Viena

Data publicării:
lupii noptii

"Lupii Nopţii" sunt acuzaţi de implicare în anexarea Peninsulei Crimeea, acţiune condamnată de Uniunea Europeană şi Statele Unite.

"Lupii Nopţii", un grup ultranaţionalist de motociclişti ruşi, au intrat în Viena escortaţi de poliţişti. Au mers direct în centrul capitei austriece, unde au depus o coroană de flori la monumentul dedicat Armatei Roşii. Aici au fost întâmpinaţi cu aplauze de zeci de susţinători veniţi cu steagurile Rusiei în mâini. Motocicliştii au fost însoţiţi de doi copii îmbrăcaţi în uniforme sovietice, de soldaţi de la Ambasada Rusiei şi chiar de ambasador.

Serghei Nechaiev, ambasadorul Rusiei în Austria: „Aceşti oameni, aceşti motociclişti, au venit aici să onoreze soldaţii care şi-au dat viaţa să elibereze Austria şi cred că aceasta este o acţiune foarte bună”.

Grupul de motociclişti a plecat săptămâna trecută de la Moscova şi speră să ajungă pe 9 mai la Berlin. Iniţial, au fost opriţi la graniţa dintre Belarus şi Polonia, deoarece autorităţile de la Varşovia consideră călătoria o provocare. Alte ţări au fost însă mai permisive.

Serghei Nechaiev, ambasadorul Rusiei în Austria: „A fost posibil datorită autorităţilor austriece care au fost foarte prietenoase şi paşnice”.

În schimb, ministerul de Externe al Germaniei a anunţat că va anula vizele motocicliştilor dacă aceştia vor încerca să intre pe pământ german.

„Lupii Nopţii” sunt unii dintre cei mai înfocaţi susţinători ai lui Vladimir Putin. Unii dintre liderii grupării ultranaţionaliste sunt acuzaţi că au participat activ la conflictul ucrainean.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri