Lupta pentru „cea mai sigură destinație de vacanță” se dă între Grecia și Portugalia

Data actualizării: Data publicării:
plaja nisip portugalia mare ocean vacanta soare
Foto: Getty Images

Portugalia și Grecia, două destinații turistice importante, încearcă să atragă vizitatori, prezentându-se ca fiind cele mai sigure din Europa, într-o încercare de a relansa industria turistică puternic afectată de pandemia de coronavirus, potrivit CNN.

Atât Portugalia cât și Grecia, care în această săptămână și-au deschis porțile pentru turiștii din alte țări, se laudă cu o rată mică de infecție cu COVID-19 și cu măsuri eficiente pentru a menține epidemia sub control.

Portugalia se află printre statele europene cu cele mai puține decese provocate de COVID-19, raportându-se 1.520 de victime în rândul unei populații sub 11 milioane de locuitori, iar guvernul speră că măsurile luate împotriva răspândirii virusului vor ajuta țara să devină cât mai atractivă pentru turiști.

„Suntem printre țările care au testat cel mai mult, suntem una dintre țările unde oamenii pot veni cu încredere”, a declarat premierul portughez, Antonio Costa. "Încrederea este unul dintre factorii care va face diferența în momentul alegerii unei destinații de vacanță - cred că Portugalia este o alegere bună".

Și omologul său grec, Kyriakos Mitsotakis, a declarat că prioritatea țării sale este siguranța, având în vedere că în această săptămână, Grecia deschide hotelurile pentru vizitatorii din toată Europa.

„Nu mă interesează să fac din Grecia destinația numărul unu în Europa”, spune Mitsotakis. "Sunt interesat să fac din Grecia cea mai sigură destinație de vacanță din Europa".

Citește și: Europa începe să îşi redeschidă frontierele, dar nu se poate vorbi încă de o liberă circulaţie. Țările care mai impun restricții

În Portugalia, ca parte a eforturilor de limitare a răspândirii virusului a fost introducerea unor certificate "de igienă" pentru a desemna instalațiile turistice ca fiind „curate și sigure”.

„Am creat un protocol între autoritățile sanitare și hoteluri, pentru a oferi garanții, astfel încât turiștii să fie siguri că vor fi în siguranță”, a mai spus șeful Executivului portughez. Aproape 14.000 de companii au primit acest act, iar 15.000 de angajați au urmat cursuri speciale, spun oficialii.

Cu mult mai puține decese cauzate de COVID-19 decât Portugalia, Grecia este considerată una dintre cele mai sigure țări pentru vacanțe, în această vară. 

Citește și: Ce povestesc primii turiști români care au ajuns în Grecia: „Nu ne-au luat temperatura, absolut nimic!”

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri