"Mă doare când respir, când dorm". Mesajul transmis de Jacob Blake de pe patul de spital

Data publicării:
Jacob Black, pe patul de spital dupa ce a fost impuscat de politisti
Foto: Captură video / Twitter

Jacob Blake, tânărul afro-american împușcat în spate de polițiști în mașina în care se aflau și cei trei copii ai săi. a transmis de pe patul de spital că suferă de dureri de nedescris, însă este optimist cu privire la viitor, potrivit BBC

"Simt o durere constantă, numai durere, 24 din 24 de ore. Mă doare când respir, când dorm, când încerc să mă mișc, când mănânc", a declarat Blake într-un mesaj postat de avocatul său pe Twitter. "Rămâneți împreună, faceți totul cât mai ușor pentru cei ca mine, ca noi. Prea mult timp a fost irosit". 

Jabob Blake a fost împușcat de șapte ori în spate, după ce a refuzat să se supună somației poliției de a se preda și a încercat să se urce în mașina în care îl așteptau cei trei copii ai săi. Poliția a afirmat ulterior că Blake avea un cuțit la el, cuțit care a fost găsit pe podeaua mașinii. Polițiștii veniseră în zonă în urma unei sesizări de violență domestică.

Incidentul a declanșat un nou val de proteste în SUA, similare celor provocate de moartea lui George Floyd. În timpul manifestațiilor violente, două persoane au fost omorâte, un adolescent de 17 ani fiind acuzat de împușcarea lor.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri