MAE a repatriat zece români și sirieni

Data publicării:
siria 20violente 20mfax-44279

Cei zece cetățeni români și sirieni au fost ajutați de Ambasada României la Damasc pentru a călători de la Damasc la Aeroportul Rafic Hariri din Beirut. La frontiera libanezo-siriană, grupul de cetăţeni a fost asistat de o echipă a Ambasadei României în Liban. „Echipa Ambasadei României la Beirut a oferit cetăţenilor români sprijin consular şi logistic, precum şi hrană, apă şi medicamente. Ambasada a primit sprijinul autorităţilor libaneze pentru desfăşurarea în bune condiţii a formalităţilor tehnice”, arată un comunicat al MAE.

De la începutul conflictelor din Siria, Ambasada Romaniei la Damasc a repatriat prin proceduri proprii 247 de cetăţeni români.

În plus, începând din 21 august 2012, misiunea diplomatică, împreună cu Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (O.I.M.), a sprijinit, prin zborurile de linie disponibile până în acest moment, evacuarea/repatrierea unui număr de 127 cetăţeni români, membri de familie ai acestora, precum şi 49 cetăţeni ai Republicii Moldova.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează apelul de a evita călătoriile în R.A. Siriană. De asemenea, cetăţenilor români aflaţi în R.A.Siriană li se recomandă să părăsească cât mai curând posibil teritoriul sirian prin mijloacele comerciale de transport încă operaţionale, precizează MAE, care pune la dispoziție un număr de telefon și o adresă de e-mail pentru cei care au nevoie de sprijin şi informaţii consulare specializate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri