Mafia sârbă, suspectată că organizează un accident de avion împotriva unor oficiali

Data publicării:
5469958 20afp 20mediafax 20foto 20jure 20makovec-49655

„Dispunem de informaţii conform cărora liderii anumitor grupări mafiote ar încerca să provoace o defecţiune la avionul oficial atunci când preşedintele, premierul şi vicepremierul vor călători”, a anunţat poliţia sârbă într-un comunicat, fără a da alte detalii.

Avionul cu care călătoresc responsabilii sârbi, de tip Learjet 31A, a înregistrat un număr de defecţiuni tehnice în ultimele luni. Poliţia subliniază că, dacă un eveniment tragic s-ar produce, ar fi imposibil de stabilit dacă a fost vorba de un accident sau un act deliberat.

Actual în vizită în Irlanda, premierul Iviţa Dacici a fost informat de ancheta poliţiei şi a decis să se întoarcă la Belgrad joi, în cursul nopţii, la bordul aceluiaşi aparat, conform aceleiaşi surse.

Guvernul naţionalist al lui Dacici şi-a stabilit ca prioritate lupta împotriva corupţiei, criteriu esenţial impus de Bruxelles Belgradului în demersurile sale de aderare la Uniunea Europeană.

Printre primele măsuri, în decembrie, poliţia l-a arestat pe cel mai bogat şi influent om de afaceri din Serbia, Miroslav Miskovici, acuzat că a deturnat peste 30 de milioane de euro.

Parchetul sârb anchetează de asemenea presupuse contacte între oficiali guvernamentali de rang înalt şi lumea interlopă din Balcani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri