Mai multe organe vitale ale lui Ariel Sharon au încetat să funcţioneze normal

Data publicării:
ariel sharon afp

 

În ultimele două zile, am asistat la o scădere graduală a funcţionării mai multor organe centrale ale lui Ariel Sharon, care sunt esenţiale pentru supravieţuirea sa”, a declarat Zeev Rotstein, în cadrul unei întâlniri cu presa în faţa spitalului, a anunţat postul de radio militar, potrivit Mediafax.

„Starea sa de sănătate este definită drept critică, ceea ce înseamnă că viaţa sa este în pericol”, a adăugat Rotstein, care a refuzat să se pronunţe asupra intervalului de timp în care ar putea surveni decesul lui Sharon, în vârstă de 85 de ani şi aflat în comă de opt ani.

Cotidianul Haaretz, care citează o sursă informată, aprecia miercuri că dacă starea de sănătate a fostului premier continuă să se deterioreze, decesul său va fi o „problemă de zile”.

„Sentimentul personalului medical de la spital şi al familiei lui Ariel Sharon este că asistăm în prezent la o schimbare în rău a stării sale de sănătate”, a continuat directorului spitalului. 

Miercuri, presa a anunţat că Ariel Sharon suferă de „probleme renale grave” în urma unei intervenţii chirurgicale.

După ce a suferit un atac cerebral la 4 ianuarie 2006, fostul pilon al dreptei israeliene este de atunci în comă, fiii săi luând decizia de a-l menţine în viaţă sub asistenţă medicală. El nu a manifestat niciun semn de revenire din comă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri