Mai multe state africane și-au închis granițele pentru a opri răspândirea noului coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
coronavirus in africa
Foto: Profimedia Images

Mai multe state africane au decis, duminică, închiderea frontierelor pentru toţi cetăţenii din ţările cele mai afectate de pandemia de coronavirus și au suspendat numeroase zboruri, ca măsuri împotriva răspândirii noului virus.

"Ceetățenilor străini care au vizitat țări cu risc ridicat, în ultimele 20 de zile, li se va refuza viza", a anunțat președintele sud-african Cyril Ramaphosa, adăugând că sud-africanii care au vizitat țările vizate vor fi supuși testării și carantinei la întoarcerea acasă.

Africa de Sud, care a înregistrat 61 de cazuri de infectare cu coronavirus, va interzice, de asemenea, adunările cu peste 100 de persoane, a mai adăugat Ramaphosa.

Și președintele kenian, Uhuru Kenyatta, a declarat că guvernul său a impus mai multe restricții cetățenilor care vin din statele unde au fost confirmate cazuri de infectare cu coronavirus, însă cu câteva excepții.  

"Numai cetățenii kenieni și persoanele cu permise de ședere valide vor avea voie să intre în țară, cu condiția să se autoizoleze", a declarat Kenyatta. Interdicția va intra în vigoare în 48 de ore și va rămâne valabilă cel puțin 30 de zile, a mai adăugat el. Școlile ar trebui să se închidă imediat, iar universitățile până la sfârșitul săptămânii, a mai adăugat șeful statului, scrie Reuters. Iar cetățenii sunt încurajați să efectueze tranzacții doar cu cardul pentru a reduce riscul răspândirii banilor contaminați. Kenya și Etiopia au înregistrat, până acum, trei, respectiv patru cazuri de infectare cu coronavirus, au declarat autoritățile din fiecare țară.

În Africa de Vest, Ghana va interzice, de marți, intrarea în țară a tuturor celor care au fost într-un stat cu peste 200 de cazuri de coronavirus, înregistrate în ultimele 14 zile, cu excepția cazului în care sunt cetățeni din Ghana. Statul vest-african a înregistrat doar șase cazuri de infectare cu coronavirus.

Președintele Nana Akufo-Addo a declarat, duminică seara, că universitățile și școlile vor fi închise de luni. Adunările publice vor fi interzise timp de patru săptămâni, iar înmormântările se pot desfășura cu grupuri mai mici de 25 de persoane.

În sudul Africii, guvernul din Namibia a decis închiderea școlilor timp de 30 de zile, după ce s-au înregistrat primele două cazuri, sâmbătă. Republica Djibouti, care nu are niciun caz confirmat de COVID-19, a anunțat suspnedarea toate zborurile internaționale. Și Tanzania, care nu are încă cazuri confirmate, a anulat zborurile către India și a suspendat activitățile școlare.

Alte națiuni africane au închis școlile, au anulat festivitățile religioase și evenimentele sportive pentru a reduce riscul de transmitere a noului virus. 

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri