Manevre militare ruseşti în zona arctică. Participă șase nave de luptă

Data publicării:
nava militara

Şase nave ruseşti de război participă la exerciţiile militare al căror ultim scop este acostarea pe o insulă din nordul îngheţat. Pentru a-şi îndeplini misiunea, convoiul trebuie să străbată Marea Kara pentru a ajunge în Insula Kotelny. Cea mai mare problemă o reprezintă gheaţa, aşa că un spărgător de gheaţă deschide drumul.

„Situaţia cu gheaţa este dificilă, aşa că am dat ordin ca un spărgător de gheaţă să ne ghideze. Urmează să spargem gheaţa, după care vom trece prin ea timp de mai multe zile. Pe timpul zilei vom putea vedea gheţarii, dar pe timpul nopţii vom fi nevoiţi să folosim proiectoarele”, spune căpitanul Dmitri Fedorov.

Manevrele militare ruseşti în zona arctică au început încă de luna trecută. Planul Moscovei este acela de a reconstrui o bază militară părăsită în urmă cu 30 de ani. Cum insula nu este departe de Alaska şi Canada, manevrele ruseşti au început să îngrijoreze. Ministrul canadian de Externe a declarat deja că guvernul de la Ottawa este hotărât să apere suveranitatea Canadei în zona arctică. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri