Manifestație anti-Erdogan după atentatul de la Ankara. 10.000 de oameni au ieșit în stradă la Istanbul

Data publicării:
proteste istanbul agerpres

FOTO: Agerpres

În spatele unei largi pancarte pe care scria „Noi îi cunoaștem pe ucigași”, manifestanții l-au huiduit președintele islamo-conservator Recep Tayyip Erdogan.

„Erdogan ucigaș”, au scandat ei pe bulevardul Istikal, marea arteră pietonală situată în inima părții europene a celui mai mare oraș din Turcia, informează Agerpres.

Importante efective ale poliției au încadrat coloana manifestanților, care a mărșăluit fără incidente.

Adunări similare au fost semnalate în cursul după-amiezii în special la Diyarbakir, marele oraș din sud-est cu majoritate kurdă din Turcia, unde incidente au izbucnit între manifestanți și poliție, aceasta făcând uz de grenade lacrimogene.

Agenția de presă turcă Dogan a semnalat de asemenea marșuri de protest la Izmir (vest), Batman, Urfa și Van (sud-est).

Premierul turc Ahmet Davutoglu declarase anterior că dublul atentat care a vizat sâmbătă manifestația pentru pace la Ankara a fost comisă cel mai probabil de doi kamikaze. „Ne confruntăm cu una din acțiunile teroriste cele mai dureroase din istoria republicii noastre”, a spus premierul, denunțând autorii atacului ca fiind „inamici ai umanității”.

Întrebat despre eventuale neglijențe în dispozitivul de securitate al manifestației, Davutoglu a asigurat că toate măsurile fuseseră luate și a anunțat că poliția a reținut doi kamikaze la Istanbul și Ankara. Șeful guvernului a indicat că nicio revendicare nu i-a parvenit până acum. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri