Manifestaţie anti-Putin la Moscova: Aproximativ 40 de persoane au fost reţinute

Data publicării:
piata 20rosie 20din 20moscova 20mfax-38876

Forţele de ordine au împânzit piaţa în care urmau să se adune protestatarii - au venit poliţişti, militari, maşini ale armatei, iar elicopterele au survolat zona. Dar, măsurile de securitate dintre cele mai stricte nu i-au descurajat pe contestatarii lui Putin. Oamenii au înfruntat şi frigul, de -17 grade Celsius, şi poliţia.

„Am vrut să organizăm un marş al libertăţii paşnic, în condiţiile legii. Dar autorităţile, fără absolut niciun motiv, au interzis acest marş. Le e teamă de cetăţeni, le e teamă de popor. Însă nu pot interzice poporul”, a declarat Serghei Udalţov, lider al opoziţiei ruse.

Iniţiatorii mişcării de protest, Serghei Udalţov şi Alexei Navalnîi au fost arestaţi în timpul manifestărilor, iar alţi lideri ai opoziţiei au fost reţinuţi în timp ce se îndreptau spre locul protestelor.

Potrivit estimărilor forţelor de ordine, în faţa sediului serviciului de securitate rus unde a avut loc protestul, au fost în jur de 700 de persoane. Agenţiile de presă internaţionale susţin că la Moscova s-au adunat aproximativ 2000 de oameni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri