Sari la conținut

Manifestaţie în Afganistan, în cinstea atacatorilor de la Charlie Hebdo: „Cei care îl ironizează pe profet merită acest lucru”

„A fost o manifestaţie după rugăciunea de vineri. Manifestanţii i-au elogiat pe atacatorii de la revista franceză şi au protestat faţă de condamnarea atentatului de către preşedintele (afgan) Ashraf Ghani", a declarat Dost Mohammad Nayaab, purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei, notează Mediafax.

Potrivit aceleiaşi surse, "manifestanţii au spus că cei care îl ironizează pe profet merită acest lucru".

Nici un incident nu a fost semnalat în cursul acestei manifestaţii paşnice care s-a desfăşurat în districtul Shora, potrivit poliţiei.

„Uciderea unor oameni fără apărare şi a unor civili este un act terorist, de ură, nu există justificare pentru acest act", a declarat preşedintele afgan Ashraf Ghani după atacul de la revista franceză, prezentând condoleanţe preşedintelui francez, familiilor victimelor şi "poporului Franţei".

În septembrie 2012, între 200 şi 300 de persoane au manifestat la Kabul pentru a denunţa publicarea în săptămânalul Charlie Hebdo a unor caricaturi cu profetul Mahomed şi difuzarea filmului antiislam "Inocenţa musulmanilor". Cei doi jihadişti care au atacat miercuri redacţia Charlie Hebdo au fost ucişi de forţele de ordine vineri seara, după o urmărire de peste 48 de ore.