Sari la conținut
News Alert

Manifestații pro-democrație la Hong Kong. Cel puțin 29 de persoane au fost rănite

Liderul Hong Kongului a făcut apel la calm şi a cerut demonstranţilor să se întoarcă la casele lor. Mai mult, oficialul a dezminţit şi zvonurile potrivit cărora Armata Chineză se pregăteşte să intervină pentru a calma spiritele.

„Hong Kong poate să se dezvolte doar când toţi sunt paşnici şi când legea este respectată. Nu vrem să erupă haosul în Hong Kong şi să strice viaţa tuturor”, a spus Leung Chung-ying, liderul regiunii speciale Hong Kong.

Forţele de ordine au folosit tunurile cu apă şi gazele lacrimogene pentru a opri demonstranţii. Asta după ce spray-urile cu piper s-au dovedit ineficiente.

De mai bine de o săptămână, studenţii din Hong Kong cer un regim democratic pentru fosta colonie britanică. Ei sunt nemulţumiţi de decizia Beijingului care a respins dreptul la alegeri libere în 2017, când va fi ales noul guvernator al regiunii autonome.

Cred că libertatea şi democraţia sunt cele mai importante valori ale vieţii. Iar noi preţuim aceste valori. Trebuie să luptăm pentru democraţie”, a spus Tim Chow, student.

„Cred că toată lumea ne va susţine astăzi. Dacă nu azi, mâine sau în zilele următoare, tot mai mulţi oameni vor începe să lupte pentru democraţie”, a spus Stephanie Chan, studentă.

Tinerii din Hong Kong vor ca oricine doreşte să poată candida pentru funcţia de lider al regiunii autonome. În prezent, conducătorul este ales de un comitet al Congresului Naţional al Poporului, format din 1.200 de oameni loiali Beijingului.

Pe aceeași temă