Marea Britanie şi SUA se luptă cu temperaturi-record

Data publicării:
canicula

Marea Britanie se confruntă de o săptămână cu un val de caniculă fără precedent în ultimul deceniu. Timp de şase zile la rând, termometrele au aratat peste 30 de grade Celsius. Temperaturi normale pentru noi, dar excesive pentru britanici, obişnuiţi cu clima rece și umedă. Cei mai expuşi sunt vârstnicii şi copiii.

Pe fondul caniculei şi al lipsei ploilor, zeci de incendii de vegetaţie au cuprins mai multe zone aflate la est de Londra. Autorităţile sunt în alertă, pentru că valul de căldură va continua, pentru luni fiind prognozate din nou temperaturi de peste 30 de grade Celsius.

Peste Ocean, La New York, Boston şi în New Jersey s-au înregistrat peste 37 de grade Celsius la umbră. Căldura i-a copleşit chiar şi pe pompieri. După ce au intervenit pentru stingerea unui incendiu în New Jersey, 52 de pompieri au fost spitalizaţi din cauza epuizării şi a deshidratării.

„Pe o vreme ca asta, cu temperaturi de 37 de grade Celsius, trebuie intervenit rapid pentru ajutorarea oamenilor, mult mai repede decât dacă ar fi fost temperaturi normale,” explică șeful unei echipe de pompieri.

Vestea bună este că temperaturile vor mai scădea, odată cu sosirea unui front de aer rece din Canada.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri