Sari la conținut

„Marele zid unguresc”, gata în câteva luni

 

Ministrul a declarat pentru postul de știri M1 că lucrările vor începe în 8-10 locuri simultan, în special la secțiunile care sunt în prezent cele mai expuse valului de imigranți „cu scopul de a face clar pentru toată lumea că Ungaria va pune capăt unor astfel de practici ilegale”, notează Agerpres.

El și-a exprimat totodată speranța că acest gard nu va afecta relațiile bune dintre Ungaria și Serbia. „Aceasta este o măsură de necesitate luată de Ungaria cu scopul de a se proteja și de asemenea (pentru a proteja) Uniunea Europeană de imigranții ilegali”, a mai spus șeful diplomației ungare.

Pe de altă parte, cotidianul ungar Napi Gazdasag a făcut cunoscut joi că autoritățile ungare se află în imposibilitatea de a expulza majoritatea imigranților, deoarece, chiar dacă autoritatea în materie de imigrație refuză solicitările lor de azil, instanțele vor decide în favoarea lor.  

Emil Hurezeanu, despre marele zid unguresc: "Împotriva cui se apără? Vor face un zid şi între România şi Ungaria?"

Reamintim că Ungaria vrea să ridice un gard împotriva imigranţilor. Decizia a fost luată de guvernul de la Budapesta care vrea astfel să-i ţină la distanţă pe toți cei care, alungaţi de foamete şi războaie din propriile ţări, caută o viaţă mai bună în Europa. Gardul va fi la graniţa dintre Ungaria de Serbia, ţară din care, se plânge Budapesta, vin cei mai mulţi imigranţi.

Pe aceeași temă