Marijuana, de vânzare în farmaciile din Uruguay

Data publicării:
GettyImages-71433270

 

  Cetăţenii din Uruguay vor putea cumpăra din farmacii 40 de grame de marijuana lunar. FOTO: Gulliver/Getty Images 

În august 2014, statul a lansat un apel companiilor interesate de producerea canabisului. O decizie clară în acest sens a fost amânată până acum. 

Motivul, potrivit guvernului, a fost de a acorda termene mai ample producătorilor pentru a se asigura că nu se fac greșeli într-un moment în care țara se află în atenția internațională pe această temă.

După un proces de calificare tehnică și de selecție realizat de Institutul de Reglementare și Control al Canabisului (Ircca), s-a anunțat că două companii au primit de la guvern licențe de producție și distribuție în scop recreativ a marijuanei care, sub controlul statului, va fi vândută în farmacii abilitate.

Obiectivul stabilit de lege este ca marijuana, ale cărei semințe sunt în fază de evaluare în scopul obținerii unei genetice proprii, să ajungă la cetățenii care se înregistrează la Ircca în doze de până la 40 de grame lunar și 10 săptămânal.

Totuși, până acum, există peste 3.000 de utilizatori în întreaga țară, între cultivatori domestici sau organizați de cluburile de consum de canabis.

Stoparea traficului de droguri a fost unul din principalele motive care a determinat administrația lui José Mujica să aprobe în decembrie 2013 o lege care a făcut din Uruguay un pionier în această nouă abordare a luptei anti-droguri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri