Marina australiană a livrat 3.000 de litri de bere către locuitorii însetați ai unui oraș afectat de incendii

Data actualizării: Data publicării:
Evacuees From Mallacoota Arrive at Port of Hastings
Foto: Ian Currie-Pool/Getty Images

Mallacoota, un mic oraș din statul australian Victoria, a rămas izolat de restul țării din cauza incendiilor violente de vegetație care afectează o mare parte din Australia, informează CNN.

Flăcările au distrus case și mașini, iar singurul drum de intrat și ieșit din localitate a devenit impracticabil.

Datorită poziționării sale pe coastă, orașul a fost aprovizionat constant de Marina australiană, prin nava HMS Choules.

Când fabrică de bere Carlton & United Breweries din Melbourne a aflat că pub-ul local rămâne fără bere, a aranjat un transport special, cu ajutorul Marinei.

Marina a livrat 3.000 de litri de bere alături de provizii

Joi dimineață, pe nava HMS Choules au fost încărcați 3.000 de litri de bere cu destinația Mallacoota.

"Pub-ul se află în centrul comunităților regionale, iar după ce locuitorii din Mallacoota și pompierii au trecut prin momente grele noi putem cel puțin să ne asigurăm că se pot bucura de o bere", a spus Peter Filipovic, CEO al producătorului de bere Carlton & United Breweries.

Localnicii s-au bucurat când au aflat despre transportul special, mesaje precum "Binecuvântată fie Marina" sau "Nu toți eroii poartă pelerine" apărând pe pagina de Facebook a comunității locale.

Un purtător de cuvânt al Forțelor de apărare australiane, care includ Marina, Armata și Forțele Aeriene, a declarat pentru CNN că "Marina este conștientă că acest transport va îmbunătății starea de spirit a locuitorilor comunității", dar și că berea "nu ocupă spațiul necesar altor provizii la bordul HMS Choules".

Orașul Mallacotta s-a confruntat cu unele dintre cele mai puternice incendii de vegetație care afectează Australia de câteva luni. La un moment dat, toți cei 4.000 de locuitori ai orașului și turiștii prezenți au fost nevoiți să se refugieze pe plaje, pentru a scăpa de flăcări.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri