Marina iraniană a sechestrat pentru scurt timp alte două drone maritime americane

Data publicării:
Vas iranian remorchează o dronă maritimă americană.
Marina iraniană a sechestrat pentru scurt timp alte două drone maritime americane.

O flotilă a marinei iraniene a sechestrat pentru scurt timp în Marea Roşie două drone maritime americane, a transmis vineri televiziunea de stat de la Teheran, potrivit AFP.

„Distrugătorul Jamaran al marinei iraniene a întâlnit joi câteva nave de căutare fără pilot ale armatei americane pe ruta maritimă internaţională, în timp ce efectua o misiune antiteroristă în Marea Roşie”, a anunţat televiziunea, cu referire la operaţiunile împotriva piraţilor în acest sector şi în Golful Aden.

Potrivit sursei, flotila iraniană, „după ce avertizase de două ori distrugătorul american, a sechestrat aceste ambarcaţiuni teleghidate pentru a preveni eventuale accidente”.

„După securizarea rutei navigaţiei internaţionale, flotila a eliberat cele două ambarcaţiuni”, a adăugat televiziunea iraniană, difuzând o filmare în care militari iranieni eliberau cele două drone maritime americane.

Cu ocazia unui incident similar, Pentagonul a declarat marţi că o navă iraniană a sechestrat o ambarcaţiune militară americană fără pilot în Golf, dar a eliberat-o după ce la faţa locului s-au deplasat o navă de patrulare şi un elicopter ale marinei americane.

Marina iraniană a mai comunicat vineri că aceeaşi flotilă dejucase joi un atac al piraţilor împotriva unei nave comerciale iraniene în Marea Roşie, pentru a doua oară în mai puţin de o lună, potrivit AFP, citată de Agerpres.

La fel ca alte ţări care utilizează ruta maritimă de-a lungul Mării Roşii şi Canalului Suez, Iranul şi-a întărit prezenţa navală în Golful Aden, după un val de atacuri comise între 2000 şi 2011 de piraţi cu baza în Somalia.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri