Marina Militară italiană a salvat peste o mie de imigranţi în doar două zile

Data publicării:
naufragiu lampedusa-1

Operaţiunile de salvare, efectuate de dispozitivul militar mobilizat de Italia în Marea Mediteraneană în cadrul "Mare Nostrum". Potrivit unui comunicat al Marinei Militare, 233 de refugiaţi au fost recuperaţi miercuri seară, iar alţi 823 joi seară, dintre care 30 sunt femei şi 46 minori.

Şase nave militare şi elicoptere au fost implicate în aceste operaţiuni. Refugiaţii provin în mare parte din Egipt, Irak, Pakistan şi din Tunisia. Ei urmează să ajungă astăzi în portul sicilian Augusta.

Sute de oameni au murit în luna octombrie în două naufragii

Mii de imigranţi, provenind din Africa Subsahariană, dar şi din Orientul Mijlociu şi Asia Centrală încearcă în fiecare an să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în ţări UE.

La începutul lunii octombrie, cel puţin 400 de persoane, printre care femei şi copii, au murit în două naufragii produse în apropierea Insulei Lampedusa, principala poartă de intrare în Europa a imigranţilor din Africa.

Confruntându-se cu un aflux de imigranţi şi pentru a evita repetarea unor drame precum cele survenite în apropiere de Lampedusa, Guvernul italian a lansat la jumătatea lunii octombrie operaţiunea "Mare Nostrum", care vizează consolidarea dispozitivului militar în zonă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri