Marinarul român luat ostatic de pirații nigerieni a fost eliberat

Data publicării:
pirati 20somalezi 20mfax-54320

„Carisbrooke Shipping anunţă că cei trei ofiţeri care au fost răpiţi în februarie de la bordul navei de către persoane înarmate, la o distanţă de 80 de mile (aproximativ 150 de kilometri) în largul coastelor de sud ale Nigeriei, şi ţinuţi ostatici au fost eliberaţi", a anunţat operatorul navei cargo MV Esther C, luni, într-un comunicat, informează Mediafax.

Piraţi nigerieni au capturat, la începutul lui februarie, cargoul britanic cu o capacitate de 8.000 de tone MV Esther C, în largul coastelor Camerunului, în Golful Guineea. Doi ruşi şi un român, membri ai echipajului, au fost luaţi ostatici de la bord. Ulterior, nava şi-a reluat călătoria, cu restul echipajului de nouă filipinezi.

"Nava a fost abordată şi jefuită de piraţi puternic înarmaţi, în apele internaţionale, în largul Golfului Guineea, pe 7 februarie, după care piraţii au plecat cu trei membri ai echipajului", se arată în comunicatul citat. "Cei trei ofiţeri sunt teferi şi se află într-o stare de spirit bună, pe 11 martie, după 31 de zile de captivitate", continuă textul citat.

Operatorul le mulţumeşte celor trei ofiiţeri "pentru curajul şi tăria de care au dat dovadă" şi transmite "aprecierea sa unor guverne, agenţii guvernamentale şi unor profesionişti care au oferit asistenţă în soluţionarea situaţiei dificile".

Piraţii solicitau sume de bani în schimbul eliberării marinarilor, dar nu se știa încă dacă s-a dat curs acestor solicitări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri