Marine Le Pen: Franţa este slăbită în faţa terorismului din cauza apartenenţei la UE

Data publicării:
Marine le Pen Frontul National-AFP Mediafax Foto-PIERRE ANDRIEU

FOTO: Mediafax

În faţa "fundamentalismului islamist", "UE ne slăbeşte" prin "faptul că ne impune deschiderea totală a frontierelor" şi "pentru că impune politici de austeritate care în Franţa au lovit din plin" capacităţile militare, ale poliţiei şi serviciilor de informaţii, a acuzat deputata europeană, în cadrul unei conferinţe de presă la Parlamentul European, potrivit Mediafax.  

"Dacă am fi avut frontiere naţionale, am fi oprit probabil la frontiera naţională mulţi dintre cei care s-au întors pe teritoriul francez după ce au plecat să lupte în Siria sau să se antreneze în Yemen, aşa cum a fost cazul unuia dintre teroriştii fundamentalişti ucişi în ultimele zile", a adăugat Le Pen, referindu-se la Said Kouachi, unul dintre cei doi autori ai atacului de la Charlie Hebdo.

"Trebuie să ne putem păstra, în cadrul suveranităţii noastre, capacităţile de a decide cine intră şi cine rămâne pe teritoriul nostru", deoarece controlul la frontierele externe ale UE este "iluzoriu", a continuat ea.

Le Pen a pledat pentru aplicarea de "urgenţă" a "retragerii cetăţeniei persoanelor care pleacă să lupte sau să se antreneze în străinătate, pentru a nu se mai putea întoarce pe teritoriul naţional". "Retragerea cetăţeniei este foarte rară. (...) Măsurile care urmăresc să împiedice oamenii să plece nu au niciun sens, ceea ce trebuie făcut este ca aceştia să fie împiedicaţi să se întoarcă", a adăugat ea.

Preşedintele FN a asigurat că partidul său a "apărat întotdeauna libertatea de exprimare, inclusiv pe cea a Charlie Hebdo" şi acest lucru s-a întâmplat "chiar şi atunci când eram în dezacord total cu linia lor editorială". "Am fost obiectul unor caricaturi de o mare violenţă şi de o mare brutalitate realizate de Charlie Hebdo. Dar tocmai aceasta înseamnă libertatea de exprimare, să îi laşi să vorbească pe cei care sunt în dezacord cu tine".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri