Marmotele dintr-o regiune din Rusia sunt testate de teama ciumei bubonice

Data actualizării: Data publicării:
Marmota
Foto: GettyImages

O regiune din Extremul Orient rus, din apropierea Mongoliei, a început să testeze rozătoarele pentru ciumă bubonică, după ce au fost confirmate cazuri de boală în Mongolia și China, relatează France 24.

Rospotrebnadzor, autoritatea de protecție a consumatorilr din Rusia, a anunța că au început testele pe rozătoare, cum ar fi marmotele, din regiunea siberiană Buriatia, care se învecinează cu Mongolia.

Până acum, rezultatele testelor serologice și ale altor teste pentru „detectarea antigenului ciumei efectuate în 2020 au fost negative”, a declarat filiala regională a autorității.

Oficialii din domeniu sănătății publice au făcut apel la locuitorii regiunilor muntoase Tuva și Altai să nu vâneze și să mănânce marmote, după ce două cazuri de ciumă bubonică au fost confirmate în Mongolia săptămâna trecută.

Este vorba despre doi frați care au mâncat carne de marmotă.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat marți că monitorizea și un caz de ciumă bubonică în China, după ce a fost notificată de autoritățile de la Beijing.

În Altai, care, la fel ca Tuva, se învecinează cu Mongolia, oficialii au lansat o campanie de conștientizare a publicului și distribuie pliante locuitorilor, în condițiile în care unele zone din apropierea graniței rusești cu Mongolia sunt focare naturale de ciumă.

Rospotrebnadzor a avertizat asupra riscurilor crescute de răspândire a bolii în Buriatia și în regiunile învecinate, inclusiv Tuva și Altai.

Ciuma bubonică, cunoscută sub numele de Moartea Neagră, este o boală extrem de infecțioasă și adesea fatală, care este răspândită mai ales de rozătoare. cu toate acestea poate fi tratată cu antibiotice. Focarele de ciumă bubonică au devenit din ce în ce mai rare, dar boala nu a fost eradicată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri