Marocul interzice fabricarea și vânzarea burqa

Data actualizării: Data publicării:
Femei cu burqa_GettyImages-1162762
Foto: Gulliver/GettyImages

Autoritățile marocane au interzis fabricarea și vânzarea burqa, vălul integral musulman care acoperă în întregime capul și corpul, informează presa marocană, citată de Agerpres.

Femei cu burqa_GettyImages-1162762
Foto: Gulliver/GettyImages

Ministerul de Interne le-a dat ordin agenților săi însărcinați cu comerțul în orașe să nu mai permită fabricarea și comercializarea vălurilor burqa începând din această săptămână, a anunțat presa locală.

Niciun anunț oficial sau comunicat public asupra acestui subiect nu a fost făcut însă de minister.

În unele cartiere comerciale din Casablanca, capitala economică a țării, agenți ai Ministerului de Interne au lansat luni „campanii de sensibilizare pe lângă comercianți pentru a-i informa în legătură cu această nouă decizie”, notează site-ul Media 24.

„Am luat măsura de a interzice complet importul, fabricarea și comercializarea acestui articol de îmbrăcăminte în toate orașele și localitățile din regat”, a declarat pentru site-ul Le360 un „oficial de rang înalt din Ministerul de Interne”.

Această decizie a fost luată din motive de securitate după ce „răufăcători au utilizat în numeroase rânduri acest articol de îmbrăcăminte pentru a comite infracțiuni”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri