MARS ONE.  O româncă, pe lista celor 100 de candidaţi selecţionaţi pentru o misiune pe Marte

Data publicării:
MARS

 

Mars One, un proiect privat care vizează trimiterea primilor oameni pe Marte, a anunţat numele celor 100 de candidaţi care s-au calificat după cea de-a treia rundă de selecţie din acest proiect.

Doar 40 dintre ei vor intra în programul de antrenament pentru o călătorie pe Marte, finanţată prin intermediul unei emisiuni TV de tip reality-show, scrie Mediafax. 

Andreea, în vârstă de 34 de ani, s-a născut în România, în prezent locuieşte în Canada şi deţine dublă cetăţenie româno-canadiană. Ea spune că este pasionată de tot ce are legătură cu ştiinţa, în special cu aviaţia şi explorarea spaţială. În prezent, ea urmează un curs pentru a obţine licenţa de pilot autorizat şi lucrează ca analist în industria IT din Canada.

Spune că are un simţ al umorului foarte sarcastic şi că adoră provocările. „Aş vrea să plec pe Marte pentru că vreau să iau parte, în acelaşi timp, la istoria şi viitorul omenirii. Mi-ar plăcea să fac parte din echipa care va construi fundaţia unei noi civilizaţii pe o nouă planetă. E doar o chestiune de timp până când omenirea va trebui să îşi găsească un nou habitat, pe o nouă planetă, iar această misiune reprezintă o oportunitate perfectă”, a spus Andreea.

Mars One. O mie de candidați au trecut de prima selecție pentru colonizarea planetei Marte

Cred că sunt un candidat potrivit pentru această misiune, pentru că sunt independentă, iubesc provocările şi sunt suficient de încăpăţânată pentru a nu renunţa niciodată în faţa problemelor, îmi place aventura, îmi place să-mi asum riscuri, sunt curioasă din fire şi sunt demnă de încredere”, a adăugat ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri