Mărturiile românilor surprinși de furtuna puternică din Thailanda

Data publicării:
thailanda furtuna

Cea mai puternică furtună tropicală formată în largul Thailandei în ultimii 30 de ani a lovit cu putere ţărmul. E plin sezon turistic acolo şi mii de turişti îşi petrec vacanţa în zonă. Printre ei şi mulţi români. Furtuna a făcut deja şi o victimă: un pescar a cărui barcă a fost răsturnată de valuri.

Plouă abundent şi vântul bate cu putere pe insulele din Golful Thailandei, lovit de o furtună cum nu s-a mai văzut de mult. Valuri de cinci metri au lovit ţărmul, iar ce rafalele au smuls copacii din rădăcini şi acoperişurile unor case.

Mihai Băloianu, turist român în Thailanda: Noi suntem un grup de nouă persoane, ne-a luat pe neaşteptate. Nivelul mării a crescut foarte mult, în larg şi pe plajă bate vântul foarte tare.

Prin surprindere au fost luaţi şi localnicii, care nu au mai văzut de 30 de ani o astfel de furtună. În faţa urgiei denumite Phabuk, toate cursele aeriene şi feriboturile către şi dinspre zonele afectate au fost suspendate.

Tiberiu Molnar, român stabilit Thailanda: Eu locuiesc de şapte ani în Phuket şi nu sunt furtuni, nu sunt cutremure. La plajă nu am intrat în apă, s-au anulat excursii cu barca şi au recomandat să nu mergem să înotăm.

Alţii, în schimb, au refuzat să părăsească insulele ameninţate de furtuna tropicală.

Ultima furtună tropicală de o asemenea putere a lovit Thailanda în 1989 şi a omorât 800 de oameni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri