Mărturiile supravieţuitorilor masacrului din Kenya

Data publicării:
kenya

O supravieţuitoare a masacrului a fost găsit abia astăzi de poliţişti. Tânăra de 19 ani s-a ascuns în tot acest timp într-o debara, de unde nu s-a mişcat, convinsă că atacatorii sunt încă în clădire. „M-am rugat încontinuu la Dumnezeu, îmi spuneam că dacă acesta mi-e sfârşitul, atunci asta e”, a spus Cynthia Cheriotich, supravieţuitoare a atacului.

Rugăciunile au fost singurele care au ajutat-o pe Cynthia să treacă peste momentele teribile ale atacului. Atunci când a auzit primele împuşcături, s-a ascuns într-o debara şi s-a acoperit cu hainele de acolo. Apoi, a auzit cum teroriştii îi ucideau colegii unul câte unul, pentru simplul motiv că erau creştini.

„Teroriştii le-au spus colegilor care nu ştiau să citească din Coran să se întindă pe jos, iar ceilalţi au fost trimişi în altă parte”, a povestit Cynthia. Au urmat două zile îngrozitoare pentru tânăra de 19 ani. Aştepta să fie descoperită dintr-un moment în altul şi a încercat să se mişte cât mai puţin, pentru a nu atrage atenţia. Nu avea apă sau mâncare şi spune că a băut loţiune de corp pentru a supravieţui.

Un alt student al universităţii atacate a trăit şi el momente asemănătoare. Pentru a scăpa de terorişti, tânărul s-a prefăcut mort, iar mărturiile sale sunt cutremurătoare. „M-am mânjit cu sângele colegilor mei, am băut sânge pentru a supravieţui”, a povestit Cheruiot Tiebafy, supravieţuitor al atacului.

„M-au întors pe toate părţile, m-au bătut, dar acum sunt în viaţă”, a mai spus acesta. 147 de studenţi au fost ucişi în cel mai sângeros atac petrecut în Kenya în ultimii 17 ani. Atacatorii, patru membri ai grupării Al-Shabaab, au fost omorâţi de poliţie după 16 ore de confruntări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri